Hästens

Vierzicht is onderdeel van het Masterplan W4. Het gaat hierbij om een geluidswerende kantoren- en bedrijvenlocatie gelegen tussen het bestaande bedrijventerrein Elisabethhof en de A4. Vierzicht ligt aan de westelijke kant van de A4 in Leiderdorp, startend bij de Simon Smitweg en doorlopend tot aan de Dwarswatering. De ontwikkeling van Vierzicht vormt een duidelijk zichtbare “harde” grens tussen “stad en land”. Dat stelt hoge eisen aan de vormgeving en de uitstraling van de gebouwen.

De blikvanger is de 850 meter lange gevel langs de snelweg: een ensemble van bakstenen gevelelementen (20-30 meter lang en 10 meter hoog) afgewisseld met glazen vides en atria die vanaf de rijksweg een doorkijk geven naar de functies aan de dorpskant van Vierzicht. De boulevardzijde (dorpskant) kreeg een divers architectonisch beeld waarbij bedrijven de mogelijkheid hebben voor een individuele uitstraling en presentatie.

Inmiddels zijn de eerste en de tweede bouwfase van Vierzicht gerealiseerd. Deze bestaan uit de Parkeergarage Rijnland Ziekenhuis, de nieuwe Meubelboulevard, winkelpaviljoen Hästens en het zorgkantoor ActiVite.

Locatie: Leiderdorp, Vierzicht kavel 3
Naam: Hästens Flagship Store
Differentiatie: 994 m2 BVO winkelruimte
Parkeren: 9 pp op eigen terrein
Status: Gerealiseerd (2007)
Ontwerp: KOW, 2004
Projectarchitect: Frans Dirks AvBR
Projectleider: ing. Paul Hoogervorst
Opdrachtgever: Vierzicht BV (Bohemen)
Aannemer: DURA Vermeer Bouw Haarlemmermeer BV
Adviseurs: Broersma (constructie), DWA (installaties)