linkedin logo

Over WPD architectuur

WPD architectuur werkt vanuit het atelier (werkplaats) aan de Breedstraat, een historisch woonwinkelpand in het Centrum van Den Haag.

Frans Dirks, architect AvB, heeft na 12 jaar werkzaam te zijn geweest bij KOW architectuur, en daarvoor 15 jaar bij Atelier PRO, in 2010 besloten als zelfstandig architect zijn kring van relaties te bedienen en werkt momenteel aan diverse projecten in de studie en uitwerkingsfase.

In oprichting is het Bouwatelier. Twee middagen per week zullen cursussen worden gegeven in het bouwen van maquettes voor maximaal tien kinderen van 8 t/m 12jaar. Het programma wordt aangeboden onder deskundige leiding: Frans Dirks heeft uitgebreide ervaring in het lesgeven aan kinderen op basisscholen en het voortgezet onderwijs. Het Bouwatelier is een leerproject dat kinderen stimuleert zich te interesseren voor de gebouwde omgeving en het ontwerpen daarvan.

Soms is het prettig om los te komen uit de alledaagse hectiek en op te laden. Dan is het tijd om de Noordzee op te gaan met de catamaran. Nog mooier is het als werk en hobby bij elkaar komen in een project. De Werf, het Internationaal Zeezeil centrum in Scheveningen is zo'n voorbeeld.Partners

WPD architectuur werkt voor en samen met diverse partners in uiteenlopende disciplines en werkvelden. In deze tijd is het van nog groter belang samenwerkingsverbanden aan te gaan.

Voor het bouwkundig uitwerken van projecten werk ik samen met onder andere Duoplan, ASR Bouwfonds en IJsselhof Vastgoed Ontwikkelaars.


website-ontwerp en -ontwikkeling door Werkplaats voor Ruimte